Talvi tekee vääjäämättömästi tuloaan

Ensimmäinen lumimyräkkä on koettu ja talvivaatteet kaivettu varastosta. Jälleen tuntuu siltä, että kesä meni ohitse aivan liian nopeasti. Se jätti silti jälleen hienoja muistijälkiä monine kiintoisine tapahtumineen. Lukuisat tallennetut kuvat ja niiden selailu vievät vielä hetkeksi kesän lämpöön ja valoon. Olkoonkin, että mennyt kesä ei niitä kaikkein aurinkoisimpia täällä Suomessa ollutkaan.

Itselläni on ollut ilo nähdä jälleen suuri määrä mielenkiintoisia esineitä. Ennen kaikkea on ollut hienoa tavata ihmisiä, jotka ovat näistä esineistä tarinoineet ja samalla käyneet läpi elämäänsä. Olen huomannut kuinka merkityksellistä ja innostavaa oman elämän läpikäyminen voi olla kodin esineistön kautta. Olen päässyt ”matkustamaan” tarinoiden muodossa – esineiden kautta – kaukaisiin maihin, ja historiassa kauas taaksepäin. On ollut ilo kuulla näitä tarinoita ja olla mukana aikamatkoilla esineiden ihmeellisessä maailmassa.

Se jokin korussa on

Minusta korut ovat jostain syystä erityisen mielenkiintoisia. Eivät pelkästään loistokkaat ja ylelliset korut, vaan aivan kaikenlaiset. Ne ovat usein hyvin henkilökohtaisia, ehkä siitä syystä ne kiehtovat minua. Kiehtovaa niissä ovat muotoilu, tekijän ajatukset  niiden taustalla, kuin myös korujen käyttäjät ja heidän tarinansa niistä. Korut ovat kuin pieniä taideteoksia. No, tästä ei sen enempää, sillä kirjoitin aiheesta jo aiemmassa blogikirjoituksessani keväällä.

Pääsin elokuussa tapaamaan Björn Weckströmin hänen ateljeekodissaan Villa Weckströmissä ja hän esitteli korukokoelmansa. Oli mielenkiintoista kuulla taiteilijan itsensä kertovan niistä. Jotkut korut ovat saaneet alkunsa kuin vahingossa, mikä ilmenee videolta. On myös ihailtavaa, kuinka yksi ihminen on luonut niin valtavan suuren koruilmiön, joka on maailmanlaajuisesti tunnettu ja tunnistettava. Paitsi koruja Weckström loi koruihin sopivia kelloja, joten käyttäjä saattoi saada koristautumiseen yhtenäisen ilmeen, Weckströmin kutsuman ”Total Lookin”. Mielikuvitus kukkii näissä koruissa ja kelloissa, usein myös huumori. Björn Weckströmin ja Lapponian vuosikymmeniä jatkunut yhteistyö on historiallisesti vertaansa vailla.

Tämän kesäisen tervehdyksen myötä toivotan kaikille hyvää alkavaa talviaikaa!