Mari Wilenius

Intohimona taide ja kulttuurihistoria

Valmistuin vuonna 2000 Helsingin yliopistosta pääaineena taidehistoria ja sivuaineina sekä museologia että tekstiilitaiteen historia Taideteollisessa korkeakoulussa. Työskentelin opiskeluaikana Helsingin kaupunginmuseossa, Cygnaeuksen galleriassa ja Designmuseossa.

Vuonna 2001 aloitin tutkijana perustettavassa Päivikki- ja Sakari Sohlbergin kotimuseossa. Laajassa ja monipuolisessa kotimuseohankkeessa kokonaisen kulttuurikodin esineistö; maalaukset, veistokset, huonekalut, tekstiilit, korut, ym. arvoesineet tulivat läheisiksi.

Vuonna 2004 aloitin Bukowskin huutokaupassa intendenttinä/asiantuntijana vastuualueenani korut, hopeat ja muut arvoesineet. Syvennyin läheisemmin koruihin ja jalokiviin, suoritin mm. F.G.A. Gemmologian perustutkinnon 2010–11 sekä Suomen Kultaseppien liiton timanttien luokittelukurssin 2013. Työskentelin Bukowskilla vuoteen 2016 saakka. Tein alkuvuodesta 2016 lyhyen työrupeaman Huutokauppa Helanderilla. Sain sieltä antoisan näkökulman hieman toisen tyyppiseen huutokauppa- ja keräilijäympäristöön.

Taide, kulttuurihistoria, esineet, visuaalinen kulttuuri kaikissa muodoissaan ovat aina olleet suuri osa elämääni sekä työssä että vapaa-aikana. Erityistä mieltymystä minussa herättävät korut ja jalokivet, niihin liittyvä käsityötaito ja historia. Lisäksi luonto ja musiikki ovat elämäni peruspilareita ja voimanlähteitä.

Kauppakamarin hyväksymä HTT-tavarantarkastaja.
Taide, antiikki, korut, jalometallit ja niistä valmistetut tuotteet sekä kellot.
https://kauppakamari.fi/tavarantarkastus/

Suomen Gemmologisen seuran jäsen.